dijous, 14 d’abril del 2016

La Pecera, realitats d'una experiència de treballs temporals


Resultado de imaxes para la pecera cortometraje


Dimarts, van veure el curtmetratge " La pecera" dins del nostre taller de formació en orientació laboral. Aquest curtmetratge de caire social, que posa una mica de llum al fons fosc d'una "pecera" de treball temporal.  Portem unes setmanes que hem parlat d'entrevista de personal, i fins i tot hem fet alguna simulació. Ara mirarem des de fora quin tipus de comunicació utlitzava l'empresa i quina la treballadora. Què ens cal millorar com alumnes per poder donar una resposta asertiva? Quines són les respostes que mai hem de fer servir? Estem acostumat a donar resposta amb aquest tipus de pressió? Això i molt més hem estat parlant eb grup.

El curtmetratge ens ha servit per analitzar quin tipus de pressions pateixen els i les treballadores en algunes empreses quan estan de manera temporal, i de quina manera podem demanar ser informats .


El curtmetratge parteix de la posada en escena de diferents maneres d'abordar l'acomiadament del personal. Reflecteix  la cultura del tot s'hi val, molt predominant darrerament en les relacions laborals, en el llenguatge de les empreses i en la societat en general.  

Es podria dir que es tracta d'un curt basat en una història real, ja que Carlos Bouvier va decidir gravar "La Pecera" després de patir en la seva pròpia pell aquesta política laboral. Es diu que la indemnització que va rebre va ser la font de finançament del curtmetratge.

Lola és la responsable d'una de les sucursals d'una empresa de treball temporal.  Les denúncies per acomiadament improcedent van en augment i els comptes de l'empresa no donen per pagar totes les indemnitzacions que se'ls demana.  Forma al seu equip per acomiadar utilitzant tècniques de persuasió i amenaces. Per aquest motiu, la Lola serà l'encarregada d'aplicar tot tipus d'artificis per convèncer els seus treballadors i treballadores que la signatura de la liquidació es la millor opció.  Injustícies, amenaces, mentides... La fi justifica els mitjans. Tot val per aconseguir els beneficis que es pretenen. 





Premi de Roel d'Or al Millor Curtmetratge de Ficció Nacional en el 19 Certamen Nacional de Curtmetratges de Medina del Camp.
Premi d'Onofre En Millor Guió al Festival Ibèric de Badajoz.
Tercer premi al millor curtmetratge, Tavernes de Cinema Vol 3
Premi del Públic al Festival de Curts Actua 2011 Camila Bertone
Premi a la Millor Actriu al Festival Digital "El sector" Gema Santoyo
Premi a la Millor Interpretació al Festival Ikuska 2011.


Us deixo amb l'entrevista, on el director Carlos Bouvier presenta "Pecera" i els motius que el van portar a assumir el projecte.

Carlos Bouvier presenta Pecera
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...